Vreemdgaan en je relatieMet een ander?

Vrijwel iedereen die een relatie krijgt, spreekt in het begin van die relatie af dat die liefde exclusief is: geen gerotzooi met anderen. Waar de grens ligt, wat wel mag en wat echt niet door de beugel kan, wordt door partners vaak onderling afgesproken. De mate waarin je elkaar vertrouwt, speelt daarin een rol. Ben je onzeker over je relatie, dan zie je een vriendschappelijke knuffel van een collega al als bedreigend. Maar wanneer je je partner blind vertrouwt, dan heb je er waarschijnlijk geen problemen mee als hij of zij bij een goede vriend (m/v) blijft slapen. Sommige mensen spreken met elkaar af dat je een slippertje maar beter niet aan elkaar kunt vertellen, maar over het algemeen spreken partners af dat ze hun ontrouw eerlijk opbiechten. Helaas is er nogal een grote kloof tussen theorie en praktijk. Overspel wordt vaker verzwegen dan eerlijk opgebiecht.

Ruud (36): “Hoe stom kan een mens zijn! Een jaar geleden was ik als docent mee op een werkweek naar Barcelona. Al tijdens de heenreis voelde ik een bepaalde spanning tussen Andrea, een nieuwe jonge collega aardrijkskunde en mij. De laatste avond hadden we allemaal een aardige slok wijn op en belandden Andrea en ik samen in haar bed. De volgende ochtend had ik er al gelijk spijt van en heb ik haar proberen duidelijk te maken dat onze verhouding geen toekomst had. Voor Andrea bleek dat helemaal geen probleem. Maar voor Ingrid wel toen ze er achter kwam en dat gebeurde natuurlijk omdat ik nu eenmaal niets voor me kan houden.”

Ingrid (38) : “Je hebt geen idee hoe ik van Ruud walgde toen ik ervan hoorde. Hoe kan hij nou alles wat er tussen ons is zó in de waagschaal stellen? En dat voor één nachtje lol met zo’n jong collegaatje van 22? Het heeft me veel moeite gekost om te kunnen accepteren dat ik het verleden achter me moet laten. Tijdens het mediationweekend werd me op een gegeven moment de vraag voorgelegd waarmee ik verder wilde. Met de weg van wantrouwen en verwijdering, of met die van acceptatie en toenadering. Gelukkig kon Ruud me in dat weekend geven wat ik nodig had om voor de tweede weg te kiezen. Het was ook wel aandoenlijk om te zien hoeveel spijt hij had en hoe hij er zelf ook oprecht verdriet van had."

 

U bevindt zich hier: Home Relatieproblemen Met een ander?