Gevoel weg?Voel ik nog wel wat?

Bijna elke relatie begint met een sterk gevoel van verliefdheid van beide kanten. Een heerlijke tijd!

Alles is minder belangrijk dan dit gevoel. De hormonen in je lichaam zorgen ervoor dat je bijna onstuitbaar wordt aangetrokken tot die ander. Je wil niets liever dan bij elkaar zijn. 

Als je relatie langer duurt zal dat eerste sprankelende gevoel onvermijdelijk meer op de achtergrond raken. Je relatie kan daardoor in een impasse raken. Wat tot nu toe van zelf ging, kost nu moeite en naast positieve gevoelens zijn er ook negatieve. 

Je kunt van elkaar verwijderd raken. Echt praten doe  je eigenlijk nooit meer met elkaar. En áls je uiting geeft aan je gevoelens dan ontstaan er misverstanden en soms zelfs ruzies. Je kunt zelfs zo ver uit elkaar groeien dat je er zonder hulp van buiten niet meer uit kunt komen. En dan kan er een moment komen dat je je afvraagt: Waarom zijn we eigenlijk nog bij elkaar? Echtscheiding lijkt de enige begaanbare weg.

 

Ronald (41): “We hadden eigenlijk weinig hoop toen we op het kennismakingsgesprek kwamen. Eerlijk gezegd zag ik er nogal tegenop om in een of andere therapie te gaan. Ik ben niet zo’n prater. Het was eigenlijk vooral Nicolien die er op aandrong om onze relatie nog een tweede kans te geven. Het heeft ons enorm geholpen dat we begeleiding hadden zodat het gesprek tussen ons weer op gang kwam. En het bleek helemaal geen relatietherapie te zijn. Voor mij was het echt een verademing dat ik helemaal in mijn waarde werd gelaten en dat er van het begin af aan ruimte was voor elke uitkomst van de gesprekken. Gek genoeg was het voor mij een hele geruststelling dat de uitkomst ook een echtscheiding zou kunnen zijn al ben ik nu natuurlijk enorm blij dat het daarvan niet zal komen!” 

 

Nicolien(39): “Ik was behoorlijk wanhopig. Ronald kon zich zo ontzettend afsluiten van alles en iedereen dat ik echt niet meer wist wat er in hem omging. We hebben samen zoveel meegemaakt in onze pogingen om kinderen te krijgen en ik voelde het als een extra belasting dat ik er met hem niet over kon praten. In die tijd was ik ontzettend bang dat hij er misschien wel een andere relatie op na hield. Hij was altijd zo lang weg naar z’n werk dat ik me van alles in m’n hoofd haalde…… Pas achteraf heb ik van hem gehoord hoe dicht hij zelf in gedachten al bij een echtscheiding was. Hij had er zelfs al een gesprek over gehad met zijn beste vriend.Het is zo heerlijk dat we nu weer de mogelijkheden hebben gevonden om alles wat ons bezig houdt tegen elkaar uit te spreken zonder dat een van ons zich gekwetst hoeft te voelen."

 

U bevindt zich hier: Home Relatieproblemen Voel ik nog wel wat?