Wat maakt een weekendmediation op de Wildenberg  zo uniek?

Als u er voor kiest om in een intensief weekend de onderlinge communicatie te verbeteren op een plek ver weg van alle dagelijkse beslommeringen, dan zijn jullie op De Wildenberg aan het goede adres. Wat is er fijner om in een heerlijke ontspannen omgeving, met alle comfort, je volledig aan elkaar en je relatie te kunnen wijden. Je hoeft nergens anders aan te denken, dan aan elkaar. Eten en drinken worden volledig verzorgd en het diner op zaterdagavond vindt plaats in een intiem plattelandsrestaurant in de buurt. Tussen de gesprekken door is er voldoende tijd om in de omgeving te fietsen en te wandelen aangezien De Wildenberg gelegen is in het schitterende natuurreservaat Het Reestdal 

 

  Laagdrempelig

Het programma wordt altijd in gezamenlijk overleg  vastgesteld in het voorgesprek. Alles gebeurt uiteraard volledig op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Niets van wat in het weekend wordt besproken komt buiten de muren van de boerderij. Samen zoeken we naar een evenwicht tussen de wensen en verlangens van beide partners.

Het is dan ook een belangrijke overwinning om niet bij de pakken neer te zitten, maar gezamenlijk problemen aan te pakken en het is dus ook zeker geen nederlaag dat u daarvoor gebruik maakt van een professionele mediator

  Gratis intake

Om zeker te weten dat een mediationweekend echt iets voor u is, maakt u een afspraak voor een geheel vrijblijvend en oriënterend gesprek op een doordeweekse dag op de Wildenberg. Er bestaat dan ook de mogelijkheid om de accommodatie te bekijken en de vredige sfeer te proeven van de boerderij en omgeving.

  Persoonlijk

De persoonlijke aanpak is kenmerkend voor de mediations op De Wildenberg. Standaardoplossingen bestaan er niet bij relatieproblemen. Het programma kan geheel worden aangepast aan wat in uw geval wenselijk en nodig is. Zelf houdt u gedurende het gehele weekend de volledige zeggenschap over wat gebeurt.

  Concrete oplossingen

Tijdens de laatste bijeenkomst in het weekend worden alle afspraken hoe het verder moet op een rijtje gezet. Gezocht wordt minimaal naar alle stappen die voor de ene partner nodig en tegelijkertijd voor de ander acceptabel zijn. Maar het streven is om zoveel mogelijk win-win oplossingen te vinden waardoor de synergie weer in de relatie kan komen. Ook kan de uitkomst zijn dat gekozen wordt voor andere vervolgstappen, bijvoorbeeld om toch uit elkaar te gaan en verder te werken aan een ouderschapsovereenkomst.Wij kunnen u desgewenst advies geven hoe en bij wie u dat wellicht zou kunnen aanpakken.

  Professionele begeleiding

Wij zijn aangesloten bij de MFN en de gesprekken vinden plaats volgens de kwaliteitscriteria van deze beroepsvereniging van Nederlandse mediators. De MFN is de grootste beroepsvereniging van mediators in Nederland en bewaakt de kwaliteit van de mediations van haar leden door eisen te stellen aan opleidingen en bijscholing. Ook kunt u, wanneer u niet tevreden bent over het werk van een bij het MFN aangesloten mediator, gebruik maken van de klachtenregeling. De website van het MFN  geeft veel informatie over de achtergronden van de werkwijze van mediators. 

  Snel resultaat

De intensieve aanpak van relatieproblemen in een weekend met veel uren mediation en onder begeleiding van twee ervaren mediators in een korte tijd blijkt zeer effectief om slepende conflicten te verkorten en snel resultaat te boeken. Door de problemen gelijk grondig aan te pakken in combinatie met een groot eigen aandeel van de partners in het vinden van de oplossing blijkt een goedwerkende manier om duurzaam resultaat te boeken.

  Ontspannen omgeving

De Wildenberg is mooi gelegen in natuurreservaat Het Reestdal waar tussen de mediationgesprekken door heerlijk kan worden gewandeld in de stilte van de natuur. Het is niet alleen goed voor de relatie, maar tegelijk een weekend er samen uit in een perfecte en sfeervolle accommodatie met volledige verzorging inclusief diner in een toprestaurant.

Weekendmediation op de Wildenberg

  Gelijkwaardigheid en autonomie

Het uitgangspunt is dat beide partners gezond en autonoom zijn. Zij hebben slechts deskundige ondersteuning nodig bij het begrijpen van elkaars gedachten en gevoelens. De mediator gaat niet graven in iemands verleden of in iemands persoonlijkheid. De wensen en behoeften van beide partijen worden uitermate serieus genomen. Ieder mag zijn en blijven wie hij of zij is. Dit geeft u en uw partner het prettige gevoel dat u de regie over uw eigen leven niet uit handen hoeft te geven en dat u eigen baar over uw leven blijft. Sterker nog: Kenmerkend voor de mediationaanpak is, dat u samen gesterkt wordt in uw regisserende rol en beter in staat raakt om te genieten van uw relatie in plaats van er onder gebukt te gaan. 

> Lees meer over het verschil tussen mediation en relatietherapie 
U bevindt zich hier: Home Weekendmediation